Γαλλικά

Γαλλικά

H ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πάνω από 170 εκατομμύρια άνθρωποι, στις 5 ηπείρους, μιλούν τη Γαλλική, ως επίσημη γλώσσα και πάνω από 265 εκατομμύρια άνθρωποι είναι Γαλλόφωνοι.45 κράτη έχουν τη Γαλλική ως επίσημη γλώσσα. Διδάσκεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πλανήτη. Η Γαλλική είναι η πρώτη επίσημη Γλώσσα του Ολυμπισμού.
Η Γαλλική μαζί με την Αγγλική είναι οι δύο επίσημες γλώσσες επικοινωνίας οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΟΥΝΕΣΚΟ κλπ.). Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι γλώσσες εργασίας είναι η Αγγλική και η Γαλλική.
Είναι μια από τις 7 μεγάλες Γλώσσες των οποίων η διάδοση είναι παγκόσμια με επιδράσεις στις Τέχνες, στις Επιστήμες, στην Τεχνολογία και στα Γράμματα. Οι άλλες 6 είναι: Αγγλική, Αραβική, Κινεζική, Ισπανική, Ρωσική, Πορτογαλική.

Στον Τουριστικό τομέα η Γαλλική είναι απαραίτητη αφού είναι μια Γλώσσα που ομιλείται από τις Αντίλλες μέχρι τη Γαλλία, από την Αφρική έως την Ελβετία, από το Μονακό μέχρι την Ταϊτή, από τις Σεϋχέλλες μέχρι τον Καναδά και από το Βιετνάμ έως το Βέλγιο. Η γνώση της Γαλλικής γλώσσας δημιουργεί προϋποθέσεις πρόσβασης εργασίας στους τομείς:
της Πολιτικής και της Οικονομίας,
της Νομικής και της Διπλωματίας,
του Εμπορίου και της Διαμετακόμισης της Τεχνολογίας και των Κατασκευών.

Η γνώση της Γαλλικής παρέχει τη δυνατότητα προπτυχιακών ή/και μεταπτυχιακών σπουδών στα Πανεπιστήμια της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, του Καναδά… Η γνώση της Γαλλικής βοηθά στην εκμάθηση άλλων ευρωπαϊκών γλωσσών (Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, κλπ.) Η Γαλλία είναι ο 2ος βιομηχανικός εταίρος της Ελλάδας. Είναι επίσης η 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη.
Η Γαλλία είναι σημαντικός εμπορικός και οικονομικός κόμβος, καθώς τα 2/3 του ευρωπαϊκού εμπορίου διακινείται μέσω της Γαλλίας. Η Ελλάδα ανήκει στη Διεθνή Οργάνωση της Γαλλοφωνίας (OIF), έπειτα από αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης

Γλώσσα για σπουδές στα Γαλλικά Πανεπιστήμια

Το να μιλά κανείς Γαλλικά του επιτρέπει να σπουδάσει στη Γαλλία, στα περίφημα πανεπιστήμια ή στις οικονομικές και πολυτεχνικές σχολές, που έχουν καταταχθεί ανάμεσα στα καλύτερα ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι μαθητές που μιλούν άπταιστα Γαλλικά μπορούν να επωφεληθούν από τις υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης για να φοιτήσουν στον τρίτο κύκλο σπουδών στη Γαλλία σε όλες τις σχολές και να αποκτήσουν ένα πτυχίο παγκοσμίως αναγνωρισμένο.

  • Τμήματα νηπιακής ηλικίας (εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι και την καλλιτεχνική έκφραση).
  • Τμήματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου
  • Προετοιμασία για εξετάσεις Delf: prim A1 - A2, A1, A2, B1, B2 – Dalf: C1, C2
  • Προετοιμασία για γαλλική Φιλολογία (Ιόνιο Πανεπιστήμιο)
  • Τμήματα φοιτητών & εργαζομένων
  • Κρατικό πιστοποιητικό γλώσσας (επίπεδο Β2, C1)
  • Τμήμα Pre-junior Γαλλικών από 4 ετών.